top of page

Oosterbeek

Het Gelderse dorp Oosterbeek in de gemeente Renkum ligt pal tegen bosrijke heuvels met beken, sprengen en landgoederen van de Zuid-Veluwe. Oosterbeek werd om z’n idyllische ligging ook wel het Barbizon van Nederland genoemd, naar het Franse kunstenaarsdorpje bij Fountainebleau. Grenzend ten zuiden aan de bossen volgen de uitgestrekte uiterwaarden en de Rijn. Er zijn talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en mountainbiken.

Een gezellig dorpscentrum met ruime mogelijkheden voor dagelijkse boodschappen en horeca ontbreken niet. Oosterbeek kent met de slag om Arnhem tijdens WO11 een bijzondere historie.

 

Arnhem is per auto, openbaar vervoer en fiets uitstekend te bereiken.

De snelweg A50 en A12  zijn binnen 10 minuten bereikbaar.

Fietsen huren

Bij Restaurant De Oude Herberg, op 15 minuten lopen vanaf de IJsvogel, kunt u een fiets huren.

Meer informatie: www.oudeherbergh-oosterbeek.nl/fietsverhuur

De Hemelse Berg

De Hemelse Berg

Landgoed De Hemelse Berg ligt op de hellingen achter (Airborne­museum) Hartenstein. Hier op de rand van de stuwwal en de af­dalingen naar het Rijndal werd begin 19e eeuw een park aange­legd. Bij de aanleg werd gebruik gemaakt van het kwelwater, dat overal op de Veluwezoom in be­ken en sprengen opborrelt.

Airborne Museum Hartenstein

Airborne Museum Hartenstein

Oorlogsmuseum in Oosterbeek met speciale aandacht voor de slag bij Arnhem gedurende WOII.

De Groene Bedstee

De Groene Bedstee

Landgoed Mariëndaal is vooral bekend om zijn ‘Groene Bedstee’. Dit is een tunnelvormige beukenhaag van 650 meter lang.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. In het kasteel zijn drie musea te bezoeken. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Landgoed Duno

Landgoed Duno

Vanaf de Hunnenschans, een historische plaats, heb je een prachtig uitzicht over de Rijn. Oude klinkerweg, die de toegang was tot het oude Hotel Duno. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige beukenlaan bovenover de stuwwal. Je komt langs enkele restanten van romantische tuinarchitectuur uit begin 1900.

Airborne monument De Naald

Airborne monument De Naald

Tijdens een korte ceremonie en een kranslegging wordt door de gemeente Renkum herdacht dat op 17 september 1944 de operatie Market-Garden is begonnen in de regio Ede/Oosterbeek/Arnhem. Deze Airborne ceremonie is de eerste herdenking in het kader van alle herdenkingsactiviteiten rondom de Slag om Arnhem.

De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Airborne wandeltocht

Airborne wandeltocht

De Airborne Wandeltocht, 's-werelds grootste eendaagse wandeltocht. Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek.

bottom of page